31 March 2011

lapa

tiba-tiba macam lapa bihun..macam ade terbau2 je bihun goreng..haisy...haritu cari bihun cap jati kat giant, takde la plak..slalu aku beli buat stock..tp stock kat rumah da abis pulak..mane nak cari bihun cap jati tu ye..

30 March 2011

sesuatu yang tidak disangka


hari ini, aku telah dibukakan hati untuk membaca buku ini...MasyaAllah...sungguh indah...aku seperti terbuai-buai bersama kehidupan mereka..sungguh tenang,ceria, gembira tetapi tidak melupakan yang Maha Pencipta sehingga aku merasa cemburu dengan mereka...tetapi layak kah aku untuk merasa cemburu? solehahkah aku untuk mendapatkan seorang yang soleh?

*berfikir*
.....................................................................


selepas habis membaca, aku melihat facebook ku..ada 1 friend request.aku amat mengenali gambar ini..walaupun penah melihat gambar ini 10 tahun yang lalu,tetapi masih lagi sentiasa didalam ingatan...

aku rindu dengan orang itu...mana mungkin aku lupa.belum pernah ku jumpa orang sebaik dia apatah lagi yang lebih baik..dengannya aku merasa tenang,merasa selamat, merasa gembira,merasa dihargai dan disayangi. orang yang sentiasa sabar dan tenang menghadapi kerenah ku,kehendakku...
dia menyayangiku sehingga akhir hayatnya...adakah aku mampu berbuat begitu juga?

mungkin bidadari syurga lebih layak untuk dia....

walaupun hanya dapat melihat wajah saudara kembarnya, tapi sekurang2nya terubat juga rindu ini...

*al-fatihah buat haiqal husin*

diam itu membahagiakan

sejak kebelakangan ini, aku tiada nafsu untuk bersosial, tiada nafsu untuk berbual bersama rakan-rakan di pejabat atau di alam maya apatah lagi ditelefon..aku tidak mahu mendengar kata-katamu.maaf.aku bukanlah pendengar yang baik.
ketika ini aku lebih selesa untuk mencari bahan bacaan untuk aku berfikir..dan meluahkannya diblog ini...ya..aku perlukan telinga yang mendengar keluhanku tetapi tidak mengkritik atau mengulas apa yang aku luahkan..dengar sahaja..jangan berkata apa-apa..

gelap.sunyi.sepi.sendiri

begitu banyak perkara yang difikirkan..begitu banyak persoalan yang bermain-main difikiran ku..berfikir tentang alam, berfikir tentang kehidupan. juga mencari ketenangan, mencari kebenaran dan mencari petunjuk untuk mengenali diri sendiri..apa yang diri mahukan, apa yang diri mencari..susah untuk difahami..apatah lagi orang yang bukan empunya diri..sukar dimengertikan...

susah bukan?

terrr...pelecok

sekadar gambar hiasan

apa yang anda akan lakukan sekiranya kaki anda tiba2 terpelecok ketika anda berjalan seorang diri di tempat orang ramai??






mak limah: siapa suruh berjalan sambil bercakap di telefon bimbit..mind your step!

tidur

kalau anda rasa sakit leher ketika bangun dari tidur, jangan salahkan bantal anda. salahkan diri anda kerana anda  tidur dengan keadaan anda yang tidak bersedia untuk tidur.

antara contoh tidak bersedia untuk tidur :-

1.tidur dengan tidak basuh kaki,berus gigi
2.tidak tutup lampu(siapa yang tidak boleh tidur dalam gelap boleh dimaafkan)
3.tidak tepuk2 bantal atau membetulkan kedudukan bantal
4.tidak membaca doa sebelum tidur
5.menonton television sehingga anda tidak sedar bahawa television sedang menonton anda tidur






mak limah: aduh sakitnya leher..salah bantal-lah ni

29 March 2011

Buat mata yang sedang menangis...


Mungkin tika ini kau sedang bahagia, mungkin juga kau sedang berduka. Apa pun situasimu, air yang menggenangi kelopakmu dan mengalir ke pipi ialah anugerah Allah s.w.t yang tidak terhingga. Ia mampu membuang racun di tubuhmu kemudian disusuli ketenangan jiwa. Bersyukurlah kepada-Nya kerana hingga saat ini kau masih mampu menangis.

Aduh!

Sungguh hairan kumelihat orang yang merasakan tangisan itu satu kelemahan. Malah menganggapnya satu lambang ketidakmatangan. Sedangkan Allah s.w.t merakam mulia sebuah tangisan dalam firman-Nya, "Dan mereka menyungkur ( sujud ) di atas muka mereka sambil menangis dan mereka bertambah khusyuk." ( Surah al-Isra' 17:109 )

"Apabila dibacakan ayat-ayat Allah Yang Maha Pemurah kepada mereka, maka mereka menyungkur dengan bersujud dan menangis." ( surah Maryam 19:58 )



Duhai mata yang sedang menangis...



Tahukah dikau, jika dikaji dari perspektif sains, tangisanmu mampu menjadi terapi kesihatan yang berguna dalam merawat penyakit berbahya. Tatkala dirimu dalam ketakutan, unsur-unsur berbahaya dijana oleh tubuh. Air mata secara semula jadi boleh membuangnya. Otak pula berkerja mengeluarkan unsur-unsur kimia daripada air mata. Bukan itu sahaja, tangisan menambah jumlah degupan jantung sebagai latihan berguna buat sekatan rongga badan, kedua-dua bahu dan urat-urat dada. Setelah tangisanmu reda, kembalilah degupan jantung ke asalnya dan ketenangan mula menguasai jiwa. Subhanallah, hebat sungguh penciptaan air mata!



Duhai mata yang sedang menangis...



Tangisan bukan satu keaiban tetapi satu keperluan. Sama ada kau lelaki atau wanita, kau perlu pada tangisan. Ia menjernihkan kornea dan menajamkan penglihatan. Ia meringankan ketegangan jiwa. Ia mengungapkan kesedihan lalu merungkai beban yang tersimpan.

Jika kau lelaki, kenapa perlu malu pada tangisan? mungkin sosiobudaya mendidikmu bahawa tangisan itu satu kelemahan dalam mengendalikan kemampuan. Kau mungkin dipisahkan antara diri dengan perasaanmu sendiri oleh didikan silam. Apa pun, tidak siapa dapat menafikan kau juga insan yang punyai hati dan perasaan. Isi hatimu kadangkala perlu diluahkan dengan tangisan untuk mengurangkan tekanan dan risiko penyakit. Usah menipu diri berlagak kuat dengan menafikan air mata kerana kelak badanmu mendapat darurat.

Jika kau wanita, kau mungkin lebih banyak menangis daripada lelaki. Tahukah dikau, penyanyang-Nya Allah s.w.t padamu hingga Dia menciptakan kelenjar-kelenjar air matamu lebih besar daripada kelenjar-kelenjar air mata lelaki. Tidak hairanlah kajian ilmiah menunjukkan kau menangis empat kali lebih banyak daripada lelaki.

Ia antara penyebab panjangnya usiamu berbanding lelaki. Masakan tidak, air matamu keluar bersama keluarnya peratusan racun dari tubuh. Doktor pakar mata berkata, air mata penting untuk menyucikan mata daripada racun yang keluar akibat ketegangan urat saraf perasaan dan emosi yang tidak stabil.



Duhai mata yang sedang menangis...



Sungguh bertuah kau masih mampu menangis. Usah ditahan tangisan itu. Luahkannya dengan rasa takut dan harap pada Tuhanmu. Benar, tangisanmu itu tidak mampu mengembalikan masa lalumu. Jangan biarkan tangisan itu membibitkan kabus pada masa depanmu. Anggaplah ia sebahagian daripada masa sekarangmu untuk melonjakkan amal dan perubahan untuk hari esok.

Sesungguhnya tangisan kerana Allah s.w.t ketika gembira atau derita ialah ubat mujarab untuk mencari ketenangan hidup. Dengarilah pesanan Rasulullah s.a.w dalam menyampaikan kalam Yang Esa, "Aku haramkan neraka kepada mata yang selalu menangis kerana takut kepada Allah." ( Riwayat Ahmad dan al-Nasa'i )


bukan nukilan aku..sumber daripada http://pemikirandin.blogspot.com/

kelopak mata bertongkatkan anak mancis


sekadar gambar hiasan..

akibat melayan novel sehingga 5 pagi td..sekarang ini aku terrrrrsangatlahhhh mengantuk!

menjadi bunga seorang diri lagi hari ini

28 March 2011

monday blues

hari ni aku sorang2 perempuan kat opis..ina dengan nurul ade UAT(bukan usha-anak-teruna) kat putrajaya..memang kebiasaannya hanya kami bertiga je bunga kat opis nih..hehe..disebabkan harini duduk sebelah en faris, so aku macam tiba-tiba rajin nak buat keje..deco2 function yang dari dulu buat2 tak jadi2..(bkn main function,xjd pun xpe..haha).so td try godeh-godeh,fikir-fikir,cari idea,tanye-tanye pakcik google..walaupun harini tertinggal mouse,tp tak mendatangkan masalah..chewahh...

tghari, balik rumah kejap sambil nak amik mouse..plus takde mmber nak mkn,so sempatlah aku msk kat umah..hehe..

kul 3 br msuk opis balik..try2 lagi,bende yang aku plan pagi tadi untuk buat function tu aku rs tak boleh dipakai..so aku tuka plan B.tanya-tanya pakcik google lg..try2 lg, pikir-pikir lagi...rasanye plan B pun xle pkai...hmmm...idea-idea...

dgr2 lagu jap kat youtube,then tgk blk plan B aku tu..mencuba lagi dengan cara yang lebih santai..nampak macam ade sinar cahaya.aku try lagi...yeayYY...jadi gak akhirnya..fuh..tu function yang aku cuba buat 9 bulan yang lalu..tp mstu aku tak faham PHP lg..hehe..patut la susa nk jadi..:P

skang da pukul 6 ptg...masa untuk pulang..erm..ape nk buat mlm ni ye...

27 March 2011

budak lapa

1 hour ago...


hasilnya....



hee...tidak menggemuk-kan bukan???

sarapan pagi



      





Tuntutlah ilmu hingga ke negeri china

walaupun hadis tersebut dikatakan hadis dhaif(lemah) dan ada yang meriwayatkan hadis tersebut adalah hadis palsu, tetapi apabila dipandang daripada sudut positif, byk pengajaran yang dapat diambil dari negara tersebut..pada pertengahan bulan yang lalu, aku berpeluang menjejakkan kaki ke negara china untuk mengenal budaya,cuaca dan persekitaran di sana..sungguh..aku kagum dengan cara hidup mereka..hidup yang tiada peraturan tetapi mempunyai disiplin yang kuat serta sifat tidak suka berlengah,suka berniaga dan dalam islam 9/10 punca rezeki adalah dengan berniaga..ada sesetengah mereka yang begitu naif..gembira bila gambar2 mereka diambil dan begitu ramah untuk bertegur sapa walaupun menghadapi masalah bahasa..

aku tidak memahami bahasa mereka dan mereka juga tidak memahami bahasa inggeris apatah lg bahasa melayu..tp kesungguhan mereka untuk menerangkan sesuatu benda dgn bahasa ibunda mereka amat aku kagumi.walaupun tidak pandai berbahasa inggeris..mereka tetap maju..tiada peraturan jalan raya, tidak malu untuk berbasikal, tiada penggunaan kad kredit dan skim pembayaran ansuran..tiada juga charge tersembunyi..

err...agak skema pulak ayat aku..hehe

ok..

aritu aku just pegi area yiwu dan hangzhou...tapiii...tak puassss.....hee...aku pegi selama 5 hari..mmg tak cukup...ditambah lg dengan masalah kewangan...rasa nak pegi lagiiii....memang adhoc punye plan..tah mcmana bulan lepas terasa nk ikut kawan akak aku pg china..so kami pun beli tket air asia yang agak mahal..sbb da dekat dengan tarikh fly kan..2 hari sebelum pegi,sempat lagi aku sambar canon 550d..haha...semua tertanye2 aku dapat bonus ke?sebenarnye tak pun...aku pg pun berhutang...haha...tp hutang ngn akak aku je...sebab die yang mulakan plan nak pegi china ni...nak mengintai2 peluang bisness katanye...nak tengok2 barang ape yang ade kat sana...

sampai je sana..waHHHhhh...sangat besar pusat wholesale tu...memula kami pergi ke kawasan bunga,rasa nak bukak kedai bunga.nmpk kedai aksesori,rasa nk bukak kedai aksesori.then nmpk kedai jual kristal, nk jual kristal plak.kakak aku punya la menggila bila nmpk kristal..mmg salah satu koleksi die kat rumah(koleksi org kaya)..then terus disambarnya 13 bijik (starting nk buat bisness beli cket2 plus tak tau market kat malaysia mcmane). so akak aku order dan masuk kontena..ok.. 1 lg benda yang aku salute dgn diorng ni, walaupun kami tak penah beli barang2 daripada kedai mereka, tp mereka percaya dengan customer..cara untuk membeli adalah

1.kene beli byk..biasanya minimum 1 carton.kalau brg mahal,boleh la beli cket..kalau mcm keychain minimum order 1200 pieces per carton..huhu..(siyes aku da tanye dan aku sangat suka dengan keychain itu).
2.xpayah deposit..order je ikut suke.tp ada kedai yang mintak gak deposit tp just dlm rm50.klu boleh, nego dulu cakap taknak byr deposit.
3.agen akan kumpulkan barang kita kat warehouse,bile da cukup barang, akan dimasukkan dlm kontena.1 kontena berukuran 1 meter setengah padu..dan harganya rm350 dijamin sampai ke depan rumah
4.agen akan ambil 5% daripada harga setiap jenis brg yang diorder (nk jimat blh settle sendiri tanpa melalui agen)

harga2 kat sana mmg terrrrsangatttt la murah...balik malaysia terasa xde nafsu nk shoping kat malaysia sbb rasa harga kat sini berganda2..tp nk pg ke sana tah bila la kan...tp xpuas sbb tak habis round2 bahagian gajet2..byk barang yang aku nk usha kat tempat tu..tp tak ckup masa..ditambah dengan kami sudah tak ada RMB..ok satu lg peringatan untuk sapa2 yang nk ke china...sila tuka duit yuen kat malaysia sbb china TAK TERIMA DUIT MALAYSIA kecuali bank HSBC..hanya HSBC je yng blh tuka duit ringgit malaysia..tp sgt susa nk cari HSBC kat sana dan kat sana SGT SUSA nak pkai KAD KREDIT.(salah satu bende yang aku kagum.mesti diorng takde hutang kan). so korang tuka la duit china kat malaysia byk2..aku difahamkan, hongkong pun camtu gak..

so masa kat sana kami kekurangan RMB jadi kat kawasan sutera hanya mampu mencuci mata tgk sutera cantik2 dan lembut...nk beli takleh...dan harga kain sutera kat sana mmg sgt la murah....kat sini 2 3 kali harga..huh sgt untung la penjual sutera kat malaysia ni...sib baik lah aku smpat beli kamera yang agak canggih walaupun aku tak belum reti guna.so blh la mengubat hati xdpt beli ngan snap2 gmbr kat sana..hehe...ok sila tgk gmbr dibawah







yeAy...aku berjaya menjejakkan kaki ke negeri china..





08 March 2011

kisah hari-hari yang sengal

semalamnye aku tetingal hp kat umah...jumaat lak aku tetinggal purse plak...huhu...rs nk nangis..slalunye xbwk kuar purse dlm handbag...tp sbb smlmnye pg usrah mkn2 tu aku bwk purse je..pastu blk umah letak je atas almari..pg2 tu ms bwk handbag pasan gak ringan semacam je..tp tak terpk plak sbb wallet..then pagi tu bekfast pkai duit hmate..dahla lunch tu da plan nk shoping kat alamanda...so plan sblm g alamanda, blk umah dulu amik purse..tp ms nk amik purse tu lain pulak halnye..dah dlm 5km perjalanan br perasan xbwk kunci umah...hadeh...kunci umah ade dlm kete..mstu plak aku naik kete opismate..so kene patah la blk...opismate cam da mls nk g alamanda..die ajak shoping kat jusco equin je..tp aku bg semangat kat die suh pg gak alamnda cari kasut (sbb die yang nk shoping kasut) sbb kat jusco ade 1 je kedai kasut.sian opismate terpakse berulang alik..dahla hari jumaat mmg rmai org..nk blk equin pun jem..tp petang dan malam keadaan semua berjalan dengan lancar...

isnin pulak, aku berjaya menghitamkan punch card...haha..1st time utk tahun nih...dasyat giler kan..susa tul nk pg awal..haritu je aku berjaya tak tdo pas subuh n bersiap laju2...tp memule plan nk sidai baju dulu yang da basuh malam sblmnye..tp alang2 nk pg opis awal, so aku plan nk blk umah tghari br sidai baju..(planning orang pemalas..haha).then tgahari ngn perut yang lapar blk la umah..spnjang perjalanan dok pk nk mkn ape..nk senang mcm tapau mcD je..mls nk trun kete beli2 lauk..tp terasa xnk mkn berat2 lak..gigi sakit lagi..cam mls nk mkn beger..then timbul la idea nk buat omelatte cheese resepi sendiri..haha..smpai je umah,ngn tak bukak tdung, aku bukak peti ais cari telur..ade tinggal sebijik je telur dlm tray..aku try amik..tp telur tu mcm melekat plak kat tray..then aku try tarik lg...

PRAPPP......

huaaaa....telur tembelang....terpercik kat lantai dan baju aku...bau die masyaAllah...sgt lah busuk...aku g salin2 bju pastu trun ke dapur dan kerjakan lantai tu...xpasal2 aku kene bersihkan dapur..mop la bagai...busuknya xle nk ckp..aku rs sebulan aku xle mkn telur nanti..dok teringat bau die...pas da settle semua br g sidai baju..tgk jam da dkt pukul 2..bersiap2 nk g opis blk..pastu aku singgah mcD... :|


harini plak, pg2 aku rs down gile nk g keje..rs tkut nk kuar umah..xnk jadi pape yg memenatkan..tensen sgt rs..sebab keadaan asyik tak berjalan lancar..nk bersiap2 g opis pun mls..tp aku bersiap la gak..mstu jam da 9stgh..mmg lewat la..aku drive slow2 dgn tak bukak muzik pun..smpai dpn opis aku rs xnk g keje..then aku msg opismate aku btau die aku mc..aku bwk kete xtau mane hala..br aku teringat nk settlekn semua hal2 bank..aku trus g kajang,settlekn kad bank rakyat yang xle guna..pastu settle..pg maybank plak,tuka kad ATM yang lame kepada yg baru..settle...pg CIMB plak..nk tuka kad ATM gak..xsettle sbb aku bukak account CIMB tu dekat batu pahat.so die kene amik document dr batu pahat dulu..esok br die kol blk...pastu aku nk msukkan duit dlm account CIMB..pakai la mechine cash deposit..mesin tu tgh kira2, pastu ade sehelai yang sangkut..aku try lg,sangkut lg...tah mcmane n xtau ape yg aku pk, aku bleh je tinggalkn mechine tu tanpa tekan cancel or proceed..duit ade lg kat mechine tu..pastu aku g mechine sebelah utk kuarkn duit lg guna acc maybank..tibe2 ade budak tegur.die berdiri dpn mechine cash deposit.die ckp "kak..ni kenape ni". ya Allah..aku punye transaction xabis lg..pastu aku terus tekan butang cancel (satu lg bende yg aku rs bodoh..patut msukkan je dulu duit yg mechine tu terima..yang aku tekan cancel buat ape..dah duit tu kuar blk).pastu aku buat selambe je g kat mechine ATM blk(malu giler rs..nk pandang muke budak tu pun aku segan.)..pastu keluarkn lg duit.pas budak tu blah,br aku try msukkan lg dlm cash deposit mechine tu..ok berjaya...lega...tp still rs down..aku terpk kalau budak tu jahat,mesti die tekan cancel senyap2 pastu blah..ni die cukup baik nk btau..aku lak tak ckp terima kasih pun kat budak tu sbb malu nk tunjuk muke...haduh...kenape la aku careless sgt...harini bertambah down..rs esok nk duduk dalam gua diam2...

07 March 2011

sambungan entry sblm ni

ok nak cite pasal entry sblm ni..hehe..tp acceli xde la bad sgt...pagi2 je mstu..pg tu aku tetinggal hp kat umah..mmg da jd kebiasaan aku slalu terlupe bwk henpon pg opis..tp slalunye ignore je..bkn ade org nk msg apetah lg kol..kdg2 kalau tinggal henpon pastu blk umah,xde ape2 yg berlaku pun ngn henpon tu..no sms or call in..sedih! haha...

tp sbb haritu aku ade urusan penting,so terasa pentinglah henpon tu pade ketika itu...so budget nk blk umah ms lunch..sementara tu menggodeh2 dulu system yg aku tgh buat...try2 mentesting system, tibe2 br terperasan ade function yg tak jln selepas aku menghapdet file tu...aduh...sangatlah menggelabah..yg bertambah sengal,aku hupdet terus ke server tanpa mem-backup yang lame..file tu plak bukan file aku sbnrnye..aku edit  cket2 je..function yang tak jln tu pun bukan aku yg buat...mmg sangatlah menggelabah..

dengan buat muke tak malu aku emel tuan punye file...mintak file yg sblm aku update..then free2 je kene sound ngn tuan file tu atas kecuaian aku..uhuk mmg rs sgt down sbb slh sendiri smpai menyusahkan orang lain..tuan file tu bg la file yg aku mintak tu..tp bile aku bukak,itu file yg lame..css pun xde lg...aduh bertambahlah tensen sbb aku tau tuan file tu tgh bz sgt...mmg sgt merasa serba slh nk ganggu die..then buat muka xmalu lg emel lg kat tuan punye file tu ckp file tu mcm slh..css pun xde lg..sekali lg kene sound ngn tuan punye file sbb die ckp kalau tgk direct mmg xnmpk css..kene msuk dlm project..then aku check lg skali...ye aku pasti mmg aku da msukkan dlm project..still page tu xde css..then tunjuk kat tester aku,tester aku suh emel lg kat tuan punye file dan buat printscreen..tp tuan punye file da tak reply da...sgt rs down mstu..then aku try tanye sysadmin, blh tak revert blk file kalau da update..die ckp xde butang undo nk revert (haha...itu adalah jawapan bergurau beliau..maknenye mmg xleh la tu)..huhu...rs nk nangis..aku nk buat blk function tu aku kene study dulu coding die..dan sgt tak reti kalau kene hupdate coding org...

smpai waktu lunch, terpakse blk umah amik henpon smbil berdoa semuanye dipermudahkan dan diberi idea camne nk settlekn problem tu...cadang pas blk umah terus nk ke HQ jumpe HR..tp bile kol HR die kate pas kul 2 br ade kat opis..then aku ke opis blk...try2 blk cr file yg ok..tunggu2 emel lg tp still xde...aku try cari slow2 n test2 lg..owh akhirnye berjaya jumpe file yg ok..fuhhh...sgt2 lega...rs nk lompat joget2...Alhamdulillah... moral of the story, ape2 update, buat backup file dulu dan test dulu kat local bende tu function atau tak...hadeh...mmg rs sesak nafas sungguh lah...tp perangai susa-nak-ubah aku dr dulu adalah cuai..haha...teringt dulu ms jwb soklan matematik..1 + 1 aku jwb 3...haha...mmg kene sound free2 dgn emak..

ptg tu aku pg HQ dan terus pg bank...selamba je berlama2 kat bank..msuk opis blk da pukul 4stgh...tgk2 project manager takde..ape lg trus layan facebook..haha...ptg2 mcm tu mane ade mood nk buat keje...

malam plak pg usrah mkn2..hehe..smbil usrah smbil mkn kat restoran sup ani utara..topik yang dibincangkan, macam-macam...haha..tp byk pasal umrah...huhu..rs terpanggil untuk buat umrah...mayb project 2 tahun lg...insya Allah...pas blk usrah aku terus tidur...

esoknye hari jumaat...lg2 la hari yang sengal..haha...

to be continue.....


03 March 2011

today's a bad day

erm...esok la aku cite...da ngntuk..

nite!

02 March 2011

last entry for today

haha..arini byk benor entrynye...skang aku da ngntuk..nk tdo tp kul 1 kene bgun mkn ubat..doktor pesan suh mkn ubat 8 jam sekali.. bukan ubat batuk...batuk aku da sihat da skang...tp timbul penyakit lain plak..byk benor dosa aku gaknye..mudah mudahan Allah turunkn penyakit ni untuk menghapuskan dosa2 kecil aku..

amin...

skang ni aku mengalami sakit gigi plak..bkn sbb gigi berlubang..doktor pun xtau ape sebabnye..sbb doktor kate gigi elok je n nmpk sihat..doktor bg ubat n suh  tgk dlm ms seminggu..klu sakit gak kene buat xray..n klu ade infection kat gusi,kene buat root canal..huhu...tp doktor kate biasenye disbbkan gigi berlubang..tp gigi aku xde lubang...gigi comel je..klu gigi geraham da lame da aku suh doktor tu cabut...tp ni gigi kacip yg depan skali...xkn la nk cabut kn? nnt jd mcm pakcik ni..hahaha


mintak maap ye pacik

hee...

doctor suggest buat root canal...root canal tu adelah mcm gini


herm..tp gigi aku xlubang mane die nk tebuk?ke die tebuk je gigi aku?tp gigi tu gigi kacip yg sgt kecik dan comel.nnt kalau gigi tu xkuat n pecah cane?hadeh...tiap2 ari aku doa sakit ni akan surut..tp masih belum menampakkn hasil..mkn pain killer pun tetap sakit gak..nk kate aku xjg gigi, jage je..just xde la every 6 month pg jumpe dentist..haha..

ok nk tdo..tdo pun gigi rs sakit..huhu

anyone tlg kejut sy kul 1 bleh?

pieces

currently listening to this song

nobody is perfect right? sometimes tired of trying to be what everyone else wants u to be and sometimes tired of trying to be someone else..so.. be urself..u better off on your own...

nota tambahan : rindu nk main gitar..aritu pg pegang2 gitar abg ipar..tp cord C pun aku da lupe..apetah lg cord B..huhu

lagu #1

rs mcm nk lyn lagu2 muse blk..okeh..kite lyn yg ni dulu..yg ni slow2 cket..xde gitar solo..dulu lagu new born siap aku buat ringtone lg part yg solo tu...haha



lagu lagu

teringt ms zaman2 study kat utem dulu..zaman muda mudi...haha...suke lyn lagu2 muse ,ayumi hamasaki, korn, my chemical romance,linkin park lagu2 yang bleh memecahkan gegendang telinga..aku penah suh akak aku dgr lagu2 camtu..tp die ckp "lagu ape nih..bingit giler tlinge"..ms tu dlm ati aku punye la kutuk..lagu bes berheadbanging nih...menaikkan adrenalin muda akak aku bleh kate sakit tlinge?haha...

itu cerita 6 tahun dulu....

sekarang....

aku suke lyn lagu2 maher zain, nasyid2, ballad,lagu2 yg slow je...try gak lyn lagu2 yg menaikkan adrenalin aku, tp aku rs bingit...haha...adakah selera muzik ku da semakin tua? bwk kete pun kdg2 tak bukak radio..kalau bukak pun slow2 je..klu kuat da rs serabut...owh tidak...i'am getting older...

mak nak kawen.......

01 March 2011

hentikan detik waktu

Semakin difikirkan semakin rumit dan yang difikirkan benar tidak selalu benar, segala analisa tiada kesimpulan atau penyelesaian sehingga nampak sangat rumit. Hidup Indah yang didambakan semakin pudar dengan terlalu banyak urusan yang tidak perlu. Semua ada waktunya, langkahpun ada hitungannya sehingga menghasilkan irama perjalanan yang harmoni.. Dorongan Ego selalu menekan dan memaksa, lupa akan tubuh yang semakin penat..sebenarnya sudah berteriak…

BERHENTI!!!!

Akhirnya sampai pada sebuah titik berhenti sejenak, menghentikan semua lamunan, khayalan, angan-angan yang membuat pusing kepala.

Hidup untuk mencari kebahagiaan dan bahagia itu sebenarnya sangat dekat…hanya sering dicari ditempat yang sangat sulit dan sangat jauh…Kebahagiaan selalu ada bersama waktu, langkah dan nafas..tinggal Nikmati saja apa adanya…

Tetapi hati masih lg mencari sesuatu yang tak pasti....