07 March 2011

sambungan entry sblm ni

ok nak cite pasal entry sblm ni..hehe..tp acceli xde la bad sgt...pagi2 je mstu..pg tu aku tetinggal hp kat umah..mmg da jd kebiasaan aku slalu terlupe bwk henpon pg opis..tp slalunye ignore je..bkn ade org nk msg apetah lg kol..kdg2 kalau tinggal henpon pastu blk umah,xde ape2 yg berlaku pun ngn henpon tu..no sms or call in..sedih! haha...

tp sbb haritu aku ade urusan penting,so terasa pentinglah henpon tu pade ketika itu...so budget nk blk umah ms lunch..sementara tu menggodeh2 dulu system yg aku tgh buat...try2 mentesting system, tibe2 br terperasan ade function yg tak jln selepas aku menghapdet file tu...aduh...sangatlah menggelabah..yg bertambah sengal,aku hupdet terus ke server tanpa mem-backup yang lame..file tu plak bukan file aku sbnrnye..aku edit  cket2 je..function yang tak jln tu pun bukan aku yg buat...mmg sangatlah menggelabah..

dengan buat muke tak malu aku emel tuan punye file...mintak file yg sblm aku update..then free2 je kene sound ngn tuan file tu atas kecuaian aku..uhuk mmg rs sgt down sbb slh sendiri smpai menyusahkan orang lain..tuan file tu bg la file yg aku mintak tu..tp bile aku bukak,itu file yg lame..css pun xde lg...aduh bertambahlah tensen sbb aku tau tuan file tu tgh bz sgt...mmg sgt merasa serba slh nk ganggu die..then buat muka xmalu lg emel lg kat tuan punye file tu ckp file tu mcm slh..css pun xde lg..sekali lg kene sound ngn tuan punye file sbb die ckp kalau tgk direct mmg xnmpk css..kene msuk dlm project..then aku check lg skali...ye aku pasti mmg aku da msukkan dlm project..still page tu xde css..then tunjuk kat tester aku,tester aku suh emel lg kat tuan punye file dan buat printscreen..tp tuan punye file da tak reply da...sgt rs down mstu..then aku try tanye sysadmin, blh tak revert blk file kalau da update..die ckp xde butang undo nk revert (haha...itu adalah jawapan bergurau beliau..maknenye mmg xleh la tu)..huhu...rs nk nangis..aku nk buat blk function tu aku kene study dulu coding die..dan sgt tak reti kalau kene hupdate coding org...

smpai waktu lunch, terpakse blk umah amik henpon smbil berdoa semuanye dipermudahkan dan diberi idea camne nk settlekn problem tu...cadang pas blk umah terus nk ke HQ jumpe HR..tp bile kol HR die kate pas kul 2 br ade kat opis..then aku ke opis blk...try2 blk cr file yg ok..tunggu2 emel lg tp still xde...aku try cari slow2 n test2 lg..owh akhirnye berjaya jumpe file yg ok..fuhhh...sgt2 lega...rs nk lompat joget2...Alhamdulillah... moral of the story, ape2 update, buat backup file dulu dan test dulu kat local bende tu function atau tak...hadeh...mmg rs sesak nafas sungguh lah...tp perangai susa-nak-ubah aku dr dulu adalah cuai..haha...teringt dulu ms jwb soklan matematik..1 + 1 aku jwb 3...haha...mmg kene sound free2 dgn emak..

ptg tu aku pg HQ dan terus pg bank...selamba je berlama2 kat bank..msuk opis blk da pukul 4stgh...tgk2 project manager takde..ape lg trus layan facebook..haha...ptg2 mcm tu mane ade mood nk buat keje...

malam plak pg usrah mkn2..hehe..smbil usrah smbil mkn kat restoran sup ani utara..topik yang dibincangkan, macam-macam...haha..tp byk pasal umrah...huhu..rs terpanggil untuk buat umrah...mayb project 2 tahun lg...insya Allah...pas blk usrah aku terus tidur...

esoknye hari jumaat...lg2 la hari yang sengal..haha...

to be continue.....


No comments: