26 May 2009

big M

MALAS...MALAS...MALAS.....

xtau apesal pekataan tu yang aku paling suke skang nih...nape malas sgt rs nak buat pape..malas nk g keje..malas nak bsuh keta..keta sgt berdebu...malas nk service keta...da lebih 2 minggu dari tarikh kena service...mls nk renew lesen..sok lesen P aku da mati...kena pg jpj utk tuka lesen full..MALASNYEE...disebabkan rs malas gak ikan peliharaan aku sumenye mati..sbb aku malas nk menjenguk mereka untuk bagi mereka makan...sian mereka jd mangsa kemalasan aku...da seminggu gak aku rs malas nk mkn...aku lapa..tp ble nk makan cam xde selera...disebabkan xde selera aku jd mls nk mkn...aku dpt rskan berat bdn aku trun mendadak....


aku perlukan pemangkin...
tp ape yang bleh jd pemangkin untuk aku kembali ceria?
apakah?siapakah?bagaimanakah?

I'm so lonely (so lonely)
I'm Miss. Lonely (Miss Lonely)
I have nobody (I have nobody)
To call my own (to call my own) 

I'm so lonely (so lonely)
I'm Miss Lonely (Miss Lonely)
I have nobody (I have nobody)
To call my own (to call my own)

Lonely, so lonely
So lonely, (so lonely),
Ms. Lonely, so lonely
So lonely, so lonely, (so lonely), Ms Lonely


haha...poyo jap...

23 May 2009

saturday blues

jiwe sakit tenat...

perlukah aku mengejar sesuatu yang tak pasti?
memberanikan diri dan bersedia untuk menerima segala keputusan?

atau

menerima sesuatu yang sedang setia menunggu.......



22 May 2009

Pelangi Petang



Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...


Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...

20 May 2009

hari ini yang....

pg td,aku keluar dari rumah seawal jam 8 setengah pagi.aku kagum dgn diri aku sndiri sebab berjaya smpai awal..haha..tu pun sebab terpaksa...sepatutnya hari ni aku dah ada di kelantan sebab bg training kat user kelantan..tp disebabkan ada masalah teknikal yang tak dpt dielakkan, so aku kena standby je dari cni...aku pg opis pagi2 sebab kul 8 stgh org klantan nk stat guna system dah..pastu aku tkut la klu ade problem n diorng kol aku still lg ade atas katil tgh guling-guling macam tenggiling..tu tak pe lagi...kang kuar lak suara garau yang seksi nih..bleh haru biru jadinye...

sampai kat opis rupenye da ade orng lain yang lebih awal..bos da smpai dulu..tp opis aku rilek je..pagi2 da smpai opis tu da kira kejadian pelik da tu...

then aku mmbukak notebook aku..sementara tunggu kol,aku bercadang nk membaskin seminit dua...mlm td byk da chord yang aku da kumpulkan...tp ble login je.....

arghh...demmm.......

suh key in vista punye product key???apehal lak...tak penah pun...cancel2 xle msuk gak...pc aku detect windows yang aku pkai tu tak ori...huh...setau aku ori..notebook ni paling lama aku pkai,tp ok je.aku da kecuakan da...trus msg en shah...sib baik en shah available arini..bleh die tlg membackup klu kat kelantan ade problem..

mintak tlg sysadmin tgk2 kan..da try cari crack...xde..last choice kene format...hadoi...aku paling malas nk format pc...nnt nak kene backup pastu nk install driver balik..nk setting2 byk bende...sgt melecehkan..dan aku rs terleceh skali....

tp nk tak nak pun kene buat gak...tgh backup2 file,bos kuarkan notebook baru..suh aku pkai...Yeay!..dpt notebook baru (msuk ni da 4 notebook company aku jahanamkan)hahaha.....dapat notebook yang mempunyai ram sebesar 4 gig..hahaha...tp dgn vista ape la sgt...nbook lama 2 gig semput je...4 gig pun bile file da byk mayb semput gak..

seharian aku kerjakan pc aku..sambil2 jwb kol dari kelantan..yang tu satu hal..main order je..jap nak jap xnak...tau tak nk buat satu function sgt la mengambil mase...huhu...mereka mmg tak tau...disebabkan ketua aku tu en shah yang baik hati,so ape user mintak mmg kene ikut..(en shah baik hati,aku yang susa hati).sistem da launching tp ade lg nk tambah2..ble ade error cepat je nk kol...hadoi...setiap ms aku kecut perut beb...system tak stable lg...aku ni pun jenis clumsy...ade je tetinggal sane cni...apehal la opis aku xnk amik sorg tester..xmampu la nk testing system sndiri...huhu....

batuk n selsema aku pun makin teruk..da telan ubat selsema yg diwarwarkan sebagai mengantuk,tp aku tak ngntuk pun...makin xle tdo ade la...isk2...




p/s: arini tak sempat nk cari clip dak semalam yang tak tau malu tu

kerja kerja kerja

herm...ble la keje nk abis..kan bes klu dpt duduk umah saja2 goyang kaki bulan2 duit masuk..ade ke keje senang camtu?dpt laki kaye bleh la kut..huu..hari2 keje makin bertambah..tak ckup kat opis,kat umah pun sambung lg keje..nk update blog dgn cerita-cerita yang menarik pun xde mood..byk cerita yang aku da buat pekasam da..nk tulis kat blog tak tertulis2..nanti-nanti la bile ade mood baik..skang tgh demam.1 opis demam..virus selsema sotong punye pasal la nih..siang td lunch pun kat hot sup n bun..selera org demam..nk mkn yg bersup je...klu ikutkan nk je smbung mc..tp keje byk..td pun wat keje kejap2 pg baring kat sofa...nk lelap2 mata.tp asyik terganggu je..user asyik kol suh tambah tu tambah ni..buang tu buang ni...tensen je..esok pun kene standby..


td tgh surf2 tetibe jumpe clip ni..tah sape tah...xbest tul die scrumming gitar tu..da la tersekat2..suare pun tak best..tahpape...wat malu org kmpung je..tu pun nk upload bg org tgk...hahha...layankan aje....


14 May 2009

thursday blues

herm..jam menunjukkan pukul 2.07 pagi...aku tak xtau kenape aku tak tdo lg..nak kate aku buat keje,tak pun...

perut berkeroncong..tp aku malas nk makan...seingat aku,arini perut aku terisi dengan nasi goreng berlaukkan ayam goreng dan kuih muih pada tengahari td..lepas tu perut aku takde terisi ape2 jenis makanan lg..

terase malas nak tdo...esok mungkin jadual aku akan padat..service kereta,cuci kereta,membeli barang keperluan sebagai persediaan untuk perjalanan yang jauh

10 May 2009

tasik






di tasik ini....
terasa tenang...
terasa damai.....
fikiran menjadi kosong....
jiwa terasa sedikit terisi...
memerhati panorama yang terbentang indah...
hati sntiasa ingin kemari......

ketika melihat tasik ini.....
hanya satu nama yang terpahat difikiran.....
seseorang yang telah membawa ku kemari....
aku ingin bersamanya lagi....


disini......





08 May 2009

Thinking of u


aku suke lagu ni..tp xnk jd cam dlm lagu nih

04 May 2009

04/05/09

hari ini hari isnin........