20 May 2009

hari ini yang....

pg td,aku keluar dari rumah seawal jam 8 setengah pagi.aku kagum dgn diri aku sndiri sebab berjaya smpai awal..haha..tu pun sebab terpaksa...sepatutnya hari ni aku dah ada di kelantan sebab bg training kat user kelantan..tp disebabkan ada masalah teknikal yang tak dpt dielakkan, so aku kena standby je dari cni...aku pg opis pagi2 sebab kul 8 stgh org klantan nk stat guna system dah..pastu aku tkut la klu ade problem n diorng kol aku still lg ade atas katil tgh guling-guling macam tenggiling..tu tak pe lagi...kang kuar lak suara garau yang seksi nih..bleh haru biru jadinye...

sampai kat opis rupenye da ade orng lain yang lebih awal..bos da smpai dulu..tp opis aku rilek je..pagi2 da smpai opis tu da kira kejadian pelik da tu...

then aku mmbukak notebook aku..sementara tunggu kol,aku bercadang nk membaskin seminit dua...mlm td byk da chord yang aku da kumpulkan...tp ble login je.....

arghh...demmm.......

suh key in vista punye product key???apehal lak...tak penah pun...cancel2 xle msuk gak...pc aku detect windows yang aku pkai tu tak ori...huh...setau aku ori..notebook ni paling lama aku pkai,tp ok je.aku da kecuakan da...trus msg en shah...sib baik en shah available arini..bleh die tlg membackup klu kat kelantan ade problem..

mintak tlg sysadmin tgk2 kan..da try cari crack...xde..last choice kene format...hadoi...aku paling malas nk format pc...nnt nak kene backup pastu nk install driver balik..nk setting2 byk bende...sgt melecehkan..dan aku rs terleceh skali....

tp nk tak nak pun kene buat gak...tgh backup2 file,bos kuarkan notebook baru..suh aku pkai...Yeay!..dpt notebook baru (msuk ni da 4 notebook company aku jahanamkan)hahaha.....dapat notebook yang mempunyai ram sebesar 4 gig..hahaha...tp dgn vista ape la sgt...nbook lama 2 gig semput je...4 gig pun bile file da byk mayb semput gak..

seharian aku kerjakan pc aku..sambil2 jwb kol dari kelantan..yang tu satu hal..main order je..jap nak jap xnak...tau tak nk buat satu function sgt la mengambil mase...huhu...mereka mmg tak tau...disebabkan ketua aku tu en shah yang baik hati,so ape user mintak mmg kene ikut..(en shah baik hati,aku yang susa hati).sistem da launching tp ade lg nk tambah2..ble ade error cepat je nk kol...hadoi...setiap ms aku kecut perut beb...system tak stable lg...aku ni pun jenis clumsy...ade je tetinggal sane cni...apehal la opis aku xnk amik sorg tester..xmampu la nk testing system sndiri...huhu....

batuk n selsema aku pun makin teruk..da telan ubat selsema yg diwarwarkan sebagai mengantuk,tp aku tak ngntuk pun...makin xle tdo ade la...isk2...




p/s: arini tak sempat nk cari clip dak semalam yang tak tau malu tu

1 comment:

Anonymous said...

Ya, mungkin karena itu