28 April 2011

kadang-kadang

kadang-kadang terlalu perfectionist tidak bagus juga...


biarlah mereka dengan cara mereka.....

22 April 2011

CAK!



hehe...seperti udah lama tidak menulis menaip mentekan-tekan papan kekunci ini...seperti tiada apa yang menarik untuk dikongsikan..oh..sebenarnye ada..tapi seperti tiada mood untuk dikongsi di blog ini...bila mood itu ada, cerita itu seperti sudah basi..jadi...tiadalah entry baru...hehe

tapi...walaupun sudah basi dan harini mood seperti nak berjimba-jimba sepanjang hari, so aku nak tulis cerita yang dah basi ni. tp walaupun dah basi ianya sentiasa dalam ingatan..chewah...

2 minggu lepas balik kampung..rs mcm da lame giler tak blk kg..hehe...rumah kampung nak renovate..dah bertahun plan nak renovate rumah..br sekarang hajat tercapai..smpai mak merajuk2..kesian mak..yela rumah da bocor sana sini..lantai pulak da byk kene makan anai2..cucu2 mak balik da takde tempat nak tdo sbb da takde ruang..nak tdo dalam bilik apetah lagi la kan..mmg sistem 1st come 1st serve laa..tu pun muat untuk letak barang dgn salin2 baju..tdo tetap kene tidur kat ruang tamu..haha...ok bwh ni beberapa keping gambar rumah masa renovation progress






minggu depan balik lagi.nak tgk progress lg..tp mase nak renovate rumah tu rs sedih pulak..yela..rumah tu buat masa arwah ayah ade lg..nnt mcm dah xde kenangan pulak..huhu...ingt lagi mstu kecik2 dulu..main pasir untuk buat rumah tu ngn jiran sebelah..

aktiviti seterusnya masa balik kampung adalah

ini....

ini juge.....wajib bile balik kampung...sbb kat situ je sedap..nak order pun pkai tpon je..


ini.....



dan ini...hehe


 ini segar dari ladang...


ingt nak curi sekor ayam mak..tp mak kate ayam da tinggal 4 ekor dr 11 ekor..yang lain mati kene penyakit..so xde harapan la nk pelihara sekor ayam telur kat kl..haha...yela skang tgh kes telur tiruan kan?yang ni konfem tulen..haha


15 April 2011

smlm..

semalam pegi keje pkai spek..HAHaHa...pagi tu pkai lens tp mata pedih.koyak or da xpired kut..da xde stok plak..berazam nk biasakan pkai spek kat luar..tp kul 10 je da sakit pale dan rs tak selesa..tghari tu berdesup pg focus point giant seri kembangan beli contact lens..sib baik tak naik lagi harga..gatal nk beli lens color..tp kene tempah plak..leceh ah..

sila gelakkan...

skema !

12 April 2011

serba salah

dua perkataan itu selalu ada dalam diri aku..dan...aku sangat benci bila ada perasaan begitu..alangkah bagusnya aku ini berhati kering dan tidak kisahkan hal orang lain...tp berhati kering itu bukanlah aku..sering cepat rasa bersalah jika sesuatu perkara yang telah menyusahkan orang lain itu adalah disebabkan aku.


hmmm....


nota tambahan : rs bersalah dan tidak boleh tdo.msg kawan baik dan dapat nasihat "xpe..xpe..dont feel guilty..at least die dapat ilmu...".rasa lega..thanks noney..syg kamu.

11 April 2011

ape kene ni

herm..tak tau kenapa lately ni malas sangat buat kerja..rasanya sistem ada bugs...tp puas try to focus tapi tak boleh..dah macam-macam cara buat. try smbil dengar lagu tapi tak boleh berfikir pulak. rasa bingit. pelik..kadang-kadang bila dengar lagu, lg datang idea..herm...ape nak buat ye..pagi-pagi sebelum pg kerja pun dah niat dulu..tp still takde mood gak...agaknya kerja ni dah tak kena dengan jiwa kut..nak cuba bertukar bidang. tapi tak tau nak cari kerja bidang ape lak..mmg sekarang ni rasanya pg kerja lagi byk mkn gaji buta...tp takut gak asyik mkn gaji buta tu yg jd semakin mls..huhu

07 April 2011

10 Stupid Things People do on Social Media

By Fazilah Abdul Gaffa for Yahoo! Singapore

Social media is named aptly so because it's a tool to be social. Unfortunately, there are many amongst us who do the most inane things on Facebook and Twitter that makes you roll your eyes, drop your jaw and sometimes is downright pathetic.


1.People who think their every movement should be announced.
We know you're bored whilst sitting on the toilet. But maybe, instead of tweeting about your bowel movements today, as you always do, maybe you should read about what's happening in the world on Yahoo! News for a change. Likewise, we don't need to know how much milk your "hardworking breasts" lactated for your newborn. True story!

2. People who change their relationship statuses every other week.
Make up your mind - are you single? Are you in a relationship? Is it complicated? It's not too hard

3. People who are in a relationship with their BFF
You might think its so kawaii to be in a relationship with your girlfriend, because you are best friend forever- its NOT! Grow up.

4. Setup Facebook accounts for your 2-year-old kid, or worse, your dog!
We'd like to see the day your dog gets trained to log on to his own Facebook account.

5. Woe is me statuses.
You know those people - ‘my life sucks because my daddy doesn't want to get me a yacht for my birthday' or ‘this is the worse day of my life because my husband cancelled on dinner because he had to work to support my extravagant lifestyle.' Suck it up and stop.

6. Adding People You Don't Know
We're not sure what it is - to up your ‘friends' numbers or to seem like you're friends with the cool kids. When you add somebody, a pop up screen comes on telling you that you should "only send this request if you know him or her personally." How do people miss this disclaimer?

7. Write on a Facebook Wall instead of communicating privately
The driving force behind the success of Facebook is...vanity. People love the idea that others are watching what they're doing. But seriously! We don't need to know what names you call your boyfriend and what you're planning to do to him tonight.

8. Tagging drunken pictures of your friends
Yes, it's funny. But chances are, his boss and his mother are also on Facebook. You don't want to go out for a big one on a weeknight, have to call in sick for work the day after only to have your boss tell you that he's already seen photos of you sh*tfaced crawling in the gutter on Facebook. If you don't want that to happen to you, don't do it to your friends.

9. Children on Facebook
Facebook bans 20,000 kids from their site everyday, and we're glad this is done. Parents need to be more diligent with policing their children on social media, and they should be educated on social media etiquette in school. Sexual predators are nothing to joke about.

10. Animal Farms and Fish Tanks
I have a job, I don't want to feed virtual sheeps. You need to get off your computer and get a life.




aku rasa yang no 1 tu je la yang aku slalu buat..KAH KAH KAH.untuk menjadikan kamu tidak nampak bodoh, sila jangan buat lg


mak limah : baekk!!

ah busan lah!

arini hati aku sedang kering.. KAH KAH KAH.

06 April 2011

tolong jangan menangis...

seawal pagi...tersedar dari tdo tah kenapa aku teringatkan orang yang dah tiada...bukan sebab aku bermimpi pada malamnya..tp tah la..tiba-tiba dia hadir dalam minda...ketika air mmbasahi tubuh ketika itulah empangan air mataku pecah..

rindu sangat....

aku juga rindukan orang yang masih ada...tapi kewujudannya tidak mengendahkan aku disini..ya...mungkin kerana itu aku teringatkan orang yg telah tiada...ketika aku dirundung sedih dan masalah aku selalu berkata "kalau awak ada lagi mesti sy tak jd macam ni"...tp siapa la aku nk menentang takdir ilahi...dan..berdosa juga bila aku berkalau-kalau...astaghfirullahal azim....

sedang aku bersiap-siap, abang kembar kepada orang yang aku ingati itu menelefeon ku...terkedu sebentar..setelah hampir 3 tahun tidak berhubung,ketika aku merindui adiknya,dia datang bertanyakan khabar...

memandu ke tempat kerja....aku mendengar topik pagi era...topik hari ini mungkin lalai..aku pun tidak pasti...tapi ketika aku membuka radio, ada seorang pemanggil..dia menceritakan tentang dirinya yang lalai menjalankn tanggungjwb terhadap isteri yang sedang mengandung yang disebabkan oleh seorang perempuan yang lain.sehingga lafaz cerai diberikan...tetapi selepas kelahiran, baru dia tersedar tentang kealpaannya.dia menyesal dan memujuk isterinya kembali dan berjanji akan menjaga sebaik-baiknya...sekali lagi empangan air mataku pecah...ya Allah...kenapa basah sungguh hati aku hari ini.....

di ofis...seorang rakan mengadu kepadaku tentang kesedihannya selepas kematian rakan baik...ya..aku faham perasaan kamu...lebih-lebih lagi pemergiannya selepas kamu berbalah dengannya...aku juga pernah mengalaminya...betapa terkilannya ketika itu...walaupun aku menasihati kamu supaya tabah, ketahui lah...empangan ini juga turut pecah...

basah dan basah lagi mataku...

tengahari...

aku membelek-belek gambar di facebook..aku membelek gambar abang kembar orang yang aku rindui itu...ya..muka mereka sama...suara mereka sama...tiba-tiba aku mendapat sms daripadanya...macam tau-tau je aku tgh stalk dia kat fb..hehe

dia : aku mimpi arwah cari ko subuh tadi.dah bape hari aku ingat die n ko
aku : yeke..ape tandanya ye? aku selalu sedih n ingat die bile aku ade problem ngn relationship.dengan die dulu blh bertahan bertahun2..aku tak tau ape masalah sebenarnya.ko msg ni mcm tau-tau aku tgh sedih
dia : aku kembar arwah..sikit banyak mesti ada rasa yang same dalam diri...aku xtau nk cakap ape..tp aku ingat pesan die 'jaga ima'..aku mimpi die datang jumpe aku suruh aku cari ko..tp bila aku datang rumah ko, mak ko cakap ko da 'takde'..aku nk bgtau die tp aku terus tersedar dari tdo...


dan dengan segera aku ambil wuduk dan solat...masih lagi berfikir apa makna disebalik mimpi itu......

05 April 2011

ermm....


nak tekan button continue ke tak eh?

hmm...hmmm..hmmm

01 April 2011

promo! promo!


keperluan atau kehendak???

aigu-aigu...