15 January 2009

aiyem bek

huhu..cam da lame je aku tak menulis kat blog ni..tahla..penghujung 2008 n di ambang 2009 perjalan hidup aku tak brape lancar..macam2 masalah n kejadian yg sgt mengejutkan terjadi dlm idup aku..tp semua problem tu aku jdkan pengalaman n now i realize it makes me more matured..huhu..aku rs cam aku semakin bijak berpk dan mengawal emosi(masuk bakul angkat sndri)..hehe..tu yg aku rs la...insyaAllah perubahan ni menjadikan aku lebih maju dan tenang dalam meneruskan hidup..

wpun da agak pertengahan bulan januari ni rsnya xsalah klu aku nk berazam..huhu...sempena tahun baru ni aku nk berhijrah..hijrah dr aspek semua benda.diri sndiri,pergaulan,sikap,cara kerja n sume la..aku nk jadi org yg berjaya didunia dan diakhirat...aku harap azam aku taun ni tak mcm taun2 lepas(rsnye aku mmg xpernah berazam pun...hehe)..dgn berazam,aku rs idup aku ade tujuan..n bukannye ikutkan flow hidup je...aku kene dptkan ape yg aku nk..n kena fokus..chewah...n aku rs idup ni lbh bermakne..peluang hidup di dunia ni hanya skali..aku akan gunakan sebaik2nya.....

No comments: