10 April 2009

Wong solo

wah...lunch td tak jd mkn tpt yang murah tu...aku pg mangan nang restoran wong solo (aku pg makan kat restoran orang solo)..restoran jawa n aku terase nk ckp jawa...haha...pastu aku terasa cam aku blk kg plak....lama gler aku tak mkn tempe goreng cecah sambal kicap..kat cni susah gler nk dpt sambal kicap..slalu kene wat stok sendiri kat umah..mkn pisang goreng n karipap xbest klu xde sambal kicap.mmg rs nikmat giler td mkn..tp mahal cket ar..set yang aku amik berharga rm10.45.nasi putih+ayam kampung bakar+berlado terung +tempe n tahu goreng+sambal kicap.klu ikutkan lauk die cam berbaloi gak ar harga tu...tp banyu ne(air die) tersangat la mahal..aku order air soda gembira (sirap bandung je sebenarnye) yang berharga rm5.50..huh terasa sgt la mahal...menu2 kat kedai tu wat aku tergelak n teringat kampung..sebab ternampak menu air semangka a.k.a air tembikai...hahaha...ble nmpk nama semangka tu automatik teringat akak aku..sbb die penah g kedai pastu ckp ngn waitress tu nk order air semangka..terpinga2 waitress tersebut..hahaha....sori la kak...kami mmg org jawa...td mkn ayam bakar tu pun die bagi bahagian kempol (peha).xde nmpk pun bhagian kepak..hahaha......otomatik rindu kat mak juge...smlm da kol kampung tp tak dapat ckp ngn mak sbb mak ade dayoh(tetamu)....hikhik..nk kol mak asyik lupe je....skang mak da jaga atok mmg slalu lupekan anak die yang kat cni sbb slalunye ble aku lame tak kol sure mak akan kol...(ape punye anak daa)..hahah...

haih...arini aku bz yang amat smpai terase busan...pelikkan..bese klu busan maknenye xde keje...tp ni bz yang amat smpai rs busan..tah ar...byk sgt keje yang dtg secare tibe2...smpai rs xmau pk da sume tu...kan best klu dpt duduk umah goyang kaki besarkan bontot bulan2 ade je duit msuk dlm account..hahah...berangan sungguh...

erm..opis aku ade staff baru...salina nama die..malay tp ckp melayu tunggang tebalik...tp tu yang watkan die nmpk kiut...wlaupun die sgt seksi dan hot mama plus smoker,tp die sgt la baik...br 2 ari kenal mmg rs best la kwn ngn die..heh...terase ceria da opis ni...dueng pun semakin gembira sejak ade salina tu...(hohhoho...suke ko sbb dpt bersalam ngn die td :P)

mlm ni aku nk g berpoya2....warga kajang sila tutup telinga mlm ni sbb sure ade kedengaran suara itik terseliuh berkumandang...hahaha...

No comments: