22 April 2011

CAK!



hehe...seperti udah lama tidak menulis menaip mentekan-tekan papan kekunci ini...seperti tiada apa yang menarik untuk dikongsikan..oh..sebenarnye ada..tapi seperti tiada mood untuk dikongsi di blog ini...bila mood itu ada, cerita itu seperti sudah basi..jadi...tiadalah entry baru...hehe

tapi...walaupun sudah basi dan harini mood seperti nak berjimba-jimba sepanjang hari, so aku nak tulis cerita yang dah basi ni. tp walaupun dah basi ianya sentiasa dalam ingatan..chewah...

2 minggu lepas balik kampung..rs mcm da lame giler tak blk kg..hehe...rumah kampung nak renovate..dah bertahun plan nak renovate rumah..br sekarang hajat tercapai..smpai mak merajuk2..kesian mak..yela rumah da bocor sana sini..lantai pulak da byk kene makan anai2..cucu2 mak balik da takde tempat nak tdo sbb da takde ruang..nak tdo dalam bilik apetah lagi la kan..mmg sistem 1st come 1st serve laa..tu pun muat untuk letak barang dgn salin2 baju..tdo tetap kene tidur kat ruang tamu..haha...ok bwh ni beberapa keping gambar rumah masa renovation progress






minggu depan balik lagi.nak tgk progress lg..tp mase nak renovate rumah tu rs sedih pulak..yela..rumah tu buat masa arwah ayah ade lg..nnt mcm dah xde kenangan pulak..huhu...ingt lagi mstu kecik2 dulu..main pasir untuk buat rumah tu ngn jiran sebelah..

aktiviti seterusnya masa balik kampung adalah

ini....

ini juge.....wajib bile balik kampung...sbb kat situ je sedap..nak order pun pkai tpon je..


ini.....



dan ini...hehe


 ini segar dari ladang...


ingt nak curi sekor ayam mak..tp mak kate ayam da tinggal 4 ekor dr 11 ekor..yang lain mati kene penyakit..so xde harapan la nk pelihara sekor ayam telur kat kl..haha...yela skang tgh kes telur tiruan kan?yang ni konfem tulen..haha


2 comments:

aku_tak_tau said...

nak karipap...nak satay...nak deghoyan... nakk nakk nakkk

aku_tak_tau said...

lupa lak...nama kelepek tepi karipap tuh ialah kelim :p