25 August 2009

otak yang bergegar

baru je td aku terima msg dari seseorng yang aku hanginkan kat entry aku sblm ni (tp da remove sbb ble otak normal aku bc blk,rs cam teruk sgt ayat2 aku tu)
"ima..nape ko xle nk balas ym aku?apa salah aku?aku terasa tau.kalau ko tak reply, rasanya tak lame aku stay kat company ni.sebab banyak company di luar sedang membida aku"

hahaha...sgt tak menahan ayat yang last tu..rs nk gelak guling2 je..hadoi..pecah perut..erp...tp..klu die betul2 benti cane?en jon da ckp awal2 klu die benti,en jon akan slhkan kami..haish...pndai plak dak kecik ni main ugut2..

aku mmg sgt tak bleh blah ngn dak ni..sebab...

1.hari kedua die bekerja kat company aku..tibe2 aku dpt msg ym dr die
dak kecik : ima...apesal arini ko melawa...ko nak g mane
aku : aku mmg slalu pkai camni..semalam je aku mls nk make up2 mls nk pilih baju

huh...aku da terkedu...hari kedua die da berani tegur aku camtu..padahal die xkenal aku lg..br 2 ari die kat opis aku..

2.hari ketiga...client kol aku..ade la bende yg tak settle lg n mintak tambah2 kat sistem aku..n aku ngn kelam kabut nk fixed bugs la bagai..tibe2 aku dpt msg ym dr die
dak kecik : ko kol client ke pakwe?
aku : client kol aku la..aku br pas kene mrh sbb ade bende tak settle lg (huh..mstu darah cam terus naik ke muke..sbb die duduk xsmpai pun 1 meter dr aku..xkan die tak dengar..at least klu nk tanye pun tanye la client kol ke..sape kol ke..sedap cket aku dgr..tp tu pun klu ko nk jd penyibuk sgt la)
dak kecik : saba2..beribadah la seperti kamu hidup 1000 tahun dan bekerja lah kamu seperti mati esok hari

wahwahwah...ko yang provoke aku,pastu pndai lak nk berdakwah

3.hari keempat...die ajak aku sembang kat ym sbb die kate tensen.aku pun layan ar..die tanye pasal kete aku..brape harga,bape taun da pkai...bla..bla..bla..smpai part yg aku xle nk layan
dak kecik : kayenye ko...ko pkai kat kredit ke?
aku mls nk jawab
dak kecik : ko pompuan senang ar..xyah nk pk cari duit byk2..
aku :tp pompuan maintainance tinggi..xkan nk harap duit org lain
dak kecik : jom tuka myvi ngn pesona
aku : (ooo br aku tau dak ni pkai kete pesona)
................

4.hari ke 5.....aku blk agak lewat...n ade discussion ngn opismate pasal sistem..da dekat mlm gak ar..tibe2 dpt msg ym lg dr die
dak kecik : ko main game ke wat keje
aku : wat keje la..br pas discusion...(aku xtau stat aritu soalan2 die mmg watkan aku rs nk hangin n mcm nk lempang je die)
dak kecik : apesal ko xblk lg...ko pompuan..watpe nk keje kuat2 sgt
aku : aku mmg slalu blk mlm ar..sejak ko keje opis ni je aku blk awal sbb jg akak aku bersalin.nk wat cane..keje kene siapkn gak
................................

5.aku xingt ni hari yg ke bape tp dlm minggu petama or kedua die keje ar...die tanye aku pndai msk tak...aku jwb "tak".tp kebetulan esoknye aku bwk bekal sbb ade nasi lebih..pastu die ym lg
dak kecik : ima..ko terase ke ngn soklan aku smlm
aku : tak ar..aku mmg slalu bwk bekal la..aku tau msk la
dak kecik :bukan ape...pompuan kene la tau msk...nk pikat hati mak mertue

hisy....apehal dak ni..br kenal aku seminggu dua da nk sibuk2 pasal aku...

6.minggu ketiga die bekerja...aku letih sbb wiken blk kg..n 2 3 ari pastu tengahari aku tdo kat opis plus aku ganti pose..mmg cam ngntuk gile baban la ...cam bese dlm ym
dak kecik : ko kuat tdo..td aku nmpk ko tdo kat meja
aku : letih ar blk kg xilang lg(aku mmg slalu tdo kat opis laa..ko br dtg ko ape tau.huh)
dak kecik : ko drive..bkn naik kuda
aku : (da mule hangin da ni) aku blk ngn akak2 aku la..rumah lain2..aku kene amik anta diorng..kene bwk diorng g shoping la..pusing2 la..kat kg kazen kawen n kene la tlg2
dak kecik :jgn ko angkut pakwe suda
aku : klu aku nk angkut pun ape mslhnye
dak kecik : ko kate xde pakwe lg
aku : skang da ade da (terpakse mentipu)
dak kecik : yeke...mesti ko slalu jumpe pakwe ko kan..patut la aku ajak ko kuar susanye ko nk jwb
aku:........(mls nk layan)

7.dlm minggu ke tiga lg...aku g lowyat ngn mmber aku..sblm pg,aku tanye dak2 opis nk kirim pape tak..ms nk on the way,aku dpt msg dr die
"ima..ko g ngn pakwe ke?ko tu pose..jg akhlak cket"
hisy..ayat sure nk power saketkan ati...klu nk berdakwah pun bg la ayat yang sedap cket didengar...cam arwah ayah aku nk bg nasihat,sgt2 berlemah lembut..n nasihat2 ayah aku tu aku ingt smpai skang

8.minggu ketiga gak...
dak kecik : ima..klu ko ade mslh personal ke..pasal keja ke...ko cite la ngn aku...aku ni problem solver
ima:.......

9.minggu ketiga lg...aku cam bengang duduk opis lame2..ptg tu aku kuar jumpe mmber.dah jd perkara bese time aku tensen aku akan kuar dr opis time opis hour..mmg da agak die akan bg msg
dak kecik:ko g mane lame2..ko jumpe pakwe eh
aku : aku ade hal.ko xyah la sibuk2 pasal aku(aku nk jwb je g jumpe pakwe tp tu opis hour..kang jd pape kat opis tkut die ungkit plak)
dak kecik : saba..nnt ko akan sedar,problem tu kene share gak
aku : ye...aku akan share..tp bkn ngn ko
dak kecik : nk share ngan sape?tunang?husband?
aku :..........

10.minggu ke empat...aku tgh wat research pasal function br..tibe2 dpt ym
dak kecik : ima...ko tau pasal payment gateway?penah guna?penah dengar?
aku : penag dgr..tp xpenah guna
dak kecik : payment gateway ni...bla...bla..bla
aku : aku ingt ko nk tanye aku cane nk buat
dak kecik : da ade company yg buat function tu...tinggal integrate...bla...bla...
aku : pasal tu aku tau..ingt ko nk mintak coding utk integrate
dak kecik : bla...bla...bla...(die terangkan lg pasal konsep payment gateway tu)
aku : ok thanks (terime kasih atas penerangan yg tak diundang tu)
dak kecik : bla...bla...bla...(smbung menexplain...aku tau niat die nk bg info...tp cam tak kene ms..n bende tu aku tau)
aku : ok thanks...nnt klu aku tak faham aku tanye ko
dak kecik : ok...aku suke bile ko tanye aku..
aku:......T_T

n...aku terus block id ym die..huhuhu...byk lg sbnrnye ayat2 menyakitkan ati die tu.n die suke tanye hal personal yg aku mmg xslesa nk bcerita ngn org yg br aku kenal n org tu aku xbrape suke.n cara terbaik,aku xnk layan ym or sms die...kang kurang lak pahale pose aku...dok hangin kat org je.tp bile tak layan die bg ayat cam nk ugut tu...huaaa...tensen2


9 comments:

Wishing Star said...

ada gak org camni..pekata ko biar je dia g company yg bid dia tu..kekeke.

SuKun said...

mslhnye company aku nk cari programmer punye la susa..die sorg je yg bleh jwb test ms interview...huhu..bos aku da pesan awal2 klu die kuar,bos aku akan salahkn kitorng..opismate2 aku pun cam xle blah ngn dak tu gak.sbb cakap cam nk berlagak je..padahal die paling mude dalam opis aku

StingRay said...

aku baca pun da rasa rimas.



ha ha ha ha....



pe kata ko je yg blah.hahaha

SuKun said...

aku mmg nk blah ni..tp xdpt mane2 pun lg..ko tlg ar carikan mane2 lobang...hehehe...

dalamdalam said...

Sabar ye..tarik napas panjang-panjang..

Tp..ko dh ada pakwe yeh?Aritu kata xde?Ko bukak pose slalu masak atau beli?Pompuan kena la tau masak..kalo tak susah nk kawin..lebih-lebih lagi bulan puasa ni kena la jaga akhlak..bila nk blaja gitar nih?Gitar adalah sejenis alat muzik bertali yang perlu blablablabla..

Alamak..aku dh berjangkit dgn dia..Sorry

saya_busan said...

kang klu ima blah, dia msg ima..

"ima, ko blah sbb nak lari dari aku ke? apa sala aku kat ko smpai nak lari dari aku?"

haha.. pndai2 je buat dialog..

SuKun said...

dalamdalam : sengal la ko..haha

saya_busan : ms tak reply msg2 die mmg die da ckp lbh kurang camtu "apesal ko tak reply.jahat sgt ke aku.ape salah aku..ko bgtau la aku"..huhu..

fndrocka said...

aku sokong mamat tu..ahahaha

Wishing Star said...

anda di tag!